Skip to main content

FAQ

Är systemet kostnadsfritt för leverantörer?

Systemet är kostnadsfritt så länge man tar emot förfrågningar eller blir inbjuden till avtal. Om man själv vill skapa förfrågningar och avtal så kostar det enligt gällande prislista.

Var skall man ladda upp cv’n när man skapar sin offert?

När du fyllt i alla fält avseende kraven så sparar du offerten genom att klicka på spara. Systemet visar då din färdiga offert. Bredvid fliken Offert finns fliken Dokument där du väljer att Ladda upp fil. Välj sedan den fil du vill ladda upp. När detta är klart kan du skicka in din offert.

Hur vet jag att offerten har skickats in?

När man klickat på ”Skicka in”-knappen så laddas sidan om och en text dyker upp som visar “Tack för din offert! Arbete pågår med att utvärdera alla kandidater.”

Var hittar jag en offert jag redan skickat in?

Du hittar din offert genom menyn Förfrågan, välj Mottagna och klicka på det uppdrag du offererat på. Sedan under fliken Offerter väljer du Visa så dyker din(a) offerter upp.

Kan jag ändra i en offert som jag redan skickat in?

Nej tyvärr. När offerten är inskickad så är den låst för vidare redigering. Detta för att beställaren inte ska kunna fatta beslut på information som sedan ändrats av leverantören.

Jag kan inte skapa en offert, vad beror det på?

Om det inte finns en blå länk i förfrågan som heter “Skapa offert” är förfrågan avslutad från beställarens sida och stängd för inkommande offerter.

Var hittar jag avtal som jag ska godkänna och/eller signera?

När du loggar in så finns det en gul ruta till höger på dashboarden där det står ”Avtal att signera” Om du inte kommer direkt dit efter du loggat in så är det bara att klicka på KeySourcingTool i vänstra hörnet så kommer du till dashboarden.

Hur bjuder jag in mina kollegor?

Bjud in någon av dina kollegor under fliken Företag / Medarbetare. Klicka på fliken ”Bjud in”, fyll i e-postadressen och skicka.

Jag ska sluta men mina kollegor vill gärna ha era utskick:

Bjud in någon av dina kollegor under fliken Företag / Medarbetare. Klicka på fliken ”Bjud in”, fyll i e-postadressen och skicka.

Om det var du som registrerade dig först av dina kollegor är du automatiskt administratör för ert bolag. När någon av dina kollegor registrerat sig gör du en av dem till administratör och då kan du sedan ta bort dig själv.

Kan jag välja vilka mail jag vill få?

Gå in på menyn Konto och välj Meddelandeinställning. Här ser du en översikt över din meddelandeinställning. Klicka på länken ”Klicka här för att ändra.” för att ställa in vilka meddelanden du vill ha.

Hur byter jag ut min mailadress?

Då får du skapa en ny användare med den nya adressen och sedan ta bort den gamla. Logga in som vanligt. Gå sedan in på Företag och välj Medarbetare. Bjud in din nya mailadress. När din nya användare är registrerad går du in under Medarbetare och gör den till Administratör. Ta sedan bort din gamla användare.

Jag får inga aviseringar via mail, hur ska jag göra?

Första steget är att kolla skräppostfiltret och ställa in KeySourcingTool som betrodd avsändare om aviseringarna finns där. KeySourcingTool använder en mailtjänst som heter SendGrid, dubbelkolla att inte den programvaran finns med i spärrlistan under klientens inställningar.